În fiecare regiune a lumii se păstrează cu sfinţenie reţetele proprii, fie că este vorba de cele alimentare sau cele de frumuseţe. Ingredietele au rămas aceleaşi, iar rezultatele sunt de fiecare dată pe placul femeilor. Pentru clipele tale de răsfăţ îţi propunem câteva reţete din zone diferite ale lumii.
Indiencele sunt recunoscute în întrega lume pentru frumuseţea lor, în special pentru părul lor lung şi strălucitor. Pentru a avea un păr mătăsos, indiencele masau bine scalpul cu ulei de nucă de cocos. Pentru frumuseţea tenului poţi prepara o mască din: o ceaşcă plină cu petale de trandafir, o ceaşcă şi jumătate de smântână şi 125 g de glicerină vegetală. Umpli o oală cu apă şi o pui pe foc. Când se încălzeşte apa, poţi pune un castron în oală, în care adaugi pe rând laptele, glicerina vegetală şi petalele de trandafir. Amesteci bine, iar după ce compoziţia s-a răcit o poţi pune într-un blender pentru a se omogeniza. Aplică amestecul obţinut pe faţă şi lasă să acţioneze 5-10 minute, după care clăteşti cu apă caldă. Pune amestecul la frigider, după care îl refoloseşti la câteva zile, recomandă clicksanatate.ro.
CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru sezonul rece: Poți avea tot timpul bretonul perfect
Şi frumuseţea braziliencelor este legendară. Obţinute din combinarea mai multor texturi şi arome exotice, reţetele de înfrumuseţare ale braziliencelor se păstrează de sute de ani. Indiferent că este vorba de părul strălucitor sau de piela catifelată a corpului, uleiul de jojoba este ingredientul secret. Aplicate săptămânal, măştile de păr cu ulei de jojoba dau volum şi supleţe părului. În plus, cremele cu unt de cacao sau cele care conţin fructul pasiunii sunt de nelipsit din trusa de frumuseţe a braziliencelor.
Unul dintre ingredientele folosite în reţetele de înfrumuseţare ale femeilor Rusia şi din Siberia era chiar iaurtul. Datorită compoziţiei uşoare, iaurtul ajută la îngrijirea tenului, dar şi a părului. Pentru a obţine o mască pentru tenul normal sau cel uscat, pune într-un bol 2 linguriţe de miere, o jumătate de ceaşcă de iaurt, o linguriţă de zeamă de grepfrut şi o ceaşcă de ceai negru. Amesteci toate ingredientele până obţii o pastă (pentru omogenizare poţi adăuga mai multă miere) pe care o aplici pe faţă. Laşi să acţioneze timp de 10-15 minute, după care clăteşti bine tenul cu apă călduţă.
Femeile din Rusia foloseau iaurtul şi când vine vorba de frumuseţea podoabei capilare. Cu zece minute înainte de a te spăla pe cap, aplică iaurt pe toată lungimea părului, însă nu uita şi de rădăcini. Lasă să acţioneze timp de 10 minute, după care clăteşte din abundenţă. Părul va deveni mai rezistent şi va căpăta mai multă strălucire.
Femeile din Japonia sunt recunoscute pentru frumuseţea şi graţia lor înnăscută. Ştii care e secretul pentru tenul de porţelan şi mâinile catifelate? Făina de orez! Cunoscută de secole pentru virtuţiile sale, făina de orez este un ingredient ce nu lipseşte din reţetele de înfrumuseţare, indiferent de tipul de ten. Amestecă în părţi egale făina de orez cu lapte, până obţii o pastă. Aplici pe ten, laşi să acţioneze timp de 10-15 minute, după care clăteşti.
CITEȘTE ȘI: Cum să-ţi menţii pielea tânără: TOP 10 plante care amână îmbătrânirea
O metodă orientală renumită pentru îndepărtarea părului în exces este cea pe bază de zahăr, uşor de făcut acasă. Ai nevoie de un pahar cu zahăr şi de o lămâie (de preferat, verde). Se stoarce lămâia într-un vas metalic, după care se adaugă zahărul şi se amestecă până se obţine un sirop. Se lasă la foc mic, cel mult 10 minute, până când produsul se transformă într-o pastă caramelizată. Se lasă apoi să se răcească puţin (astfel încât să fie tolerată de piele), după care, pasta se întinde pe regiunea care urmează a fi epilată şi se lasă câteva secunde. Cu o mişcare hotărâtă, se trage pasta de pe piele, în sensul contrar creşterii firului de păr.